Att köpa bil är inte helt enkelt alla gånger. Det är mycket som du ska tänka på. Det första du behöver göra är att fundera ut vilket behov du har och vad du ska använda bilen till. Låt de vardagliga behoven styra över valet av bil. Det kommer löna sig i längden. Sedan ska du bestämma om du ska köpa en ny eller begagnad bil. Är du ute efter en begagnad bil ska du kolla vad https://www.holmgrensbil.se/ har inne. De erbjuder bland annat garantier och en veckas bytesrätt.

Sondera marknaden

När du har kommit fram till vilken typ av bil du är ute efter är det dags att kolla vad som finns ute till försäljning. Kolla bilannonser, bilhandlare och olika annonssajter. Jämför priser och försök komma fram till vilken bil som verkar bäst lämpad att köpa.

Begagnade bilar är billigare

Att köpa en begagnad bil har många fördelar där den främsta anledningen är priset. En bättre begagnad bil som fortfarande är i bra skick är ett utomordentligt bra köp. Du slipper nämligen ta den stora smällen med värdeminskningen i början och kan få en hyfsat ny bil till ett bra pris. En annan fördel är att den första ägaren oftast redan har utrustat bilen med till exempel dragkrok, extraljus och vinter-och sommardäck. Vårdar du din bil väl och kör sparsamt kan du inom ett par år sälja den för nästan lika mycket som du köpte den för.

Köp av bilhandlare eller privatperson

Du kan köpa en begagnad bil av en bilhandlare eller direkt av en privatperson. Det som är fördelen med att köpa av en bilhandlare är att ditt köp då omfattas av konsumentköplagen. Köper du en bil av en privatperson kan du inte ångra ditt köp eller reklamera. Även om det är tryggt att handla av en bilhandlare måste du ändå kontrollera bilen för att undvika uppenbara problem. Att kontrollera serviceboken är också en bra idé. Serviceboken är en värdehandling och alla bilar som kostar över 30 000 kronor ska ha en varudeklaration där bilens skick, säkerhet och garantier ska vara dokumenterade. Köper du en bil av en privatperson är det extra viktigt att du kontrollera allt extra noga och be säljaren om legitimation. Gör allt för att undvika att bli lurad. Har du inte all kunskap som behövs kan du be någon om hjälp.

Author clara
Published
Categories Rengör din bil
Views 1372


youplay