Bilmekaniker och bilförsäljare är yrken som alltid kommer att behövas i samhället. Alla behöver någon som hjälper till med bilen och det krävs också någon som säljer bilar. I dagsläget är kollektivtrafik inte ett alternativ för många. På landsbygden kanske det går en eller två bussar om dagen, och om man arbetar, behöver gå till läkaren eller ska till skolan kan det vara helt omöjligt att komma i tid om man ska ta bussen. Men hur är det att driva företag inom bilförsäljning och bilreparation?

Företaget och ekonomi

Oavsett vad man driver ett företag inom är det viktigt att ha koll på ekonomin. När man först startar upp sitt företag kan det vara lite si och så med inkomsterna. Det tar nämligen ett tag att få fatt i kunder. Då kan det vara klokt att ta ett företagslån via https://qred.com/se/ för att man ska kunna göra de inköp man behöver för att få igång företaget.

Köpa in och sälja bilar

Ett sätt att försörja sig på är genom att köpa och sälja bilar. Det kan ibland löna sig att köpa in bilar billigt för att sedan göra dem i ordning och sälja dem till ett högre pris. Dock bör det inte vara allt för mycket som ska göras på bilen eftersom man måste vara beredd att lägga pengar och tid på reparationerna.

Viktigt att tänka på

En sak som är väldigt viktig att tänka på när det gäller arbetet i en bilverkstad, är att man ser till att allt blir bra gjort. Man får inte slarva med till exempel montering av ett däck eftersom det kan leda till livsfara. Om kunderna ska komma tillbaka, samt om de ska ge positiva recensioner bör man också se till att kunden verkligen är nöjd.

Hitta personal

Att hitta personal till sin bilverkstad är inte alltid helt lätt. Personalen måste kunna reparera bilarna och det är inte heller fel om de är bra säljare. Personal som man hela tiden måste berätta för vad som ska göras kan man inte tjäna pengar på. Personalen måste alltså vara väldigt självgående.

Hitta en bra lokal att hålla till i

Ju mer bilar man vill kunna reparera och sälja samtidigt, desto större lokal behöver man i regel. Man behöver minst en billyft per anställd och därtill kan det behövas en del golvyta för förvaring, verktyg och liknande. Till en början kan det vara klokt att inte välja en allt för stor och dyr lokal. Det kan då vara svårt att ha råd med lokalhyran. Lokalen behöver inte heller vara flådigt inredd. Det räcker med att det finns väggar, golv och tak i relativt bra skick. Man ska trots allt meka med bilar och man kan räkna med att lokalen snabbt smutsas ned.

Author clara
Published
Categories Rengör din bil
Views 1986


youplay