Att åka bra är viktigt. Särskilt när man åker längre sträckor. Då vill man helst både ha hög säkerhet och gärna även hög komfort. Har man barn med sig är man ofta särskilt brydd över säkerheten. Barnen är det käraste vi har. Det må låta klyschigt men det är faktiskt de som ska ta vid och ta vårt samhälle vidare efter oss. Det minsta vi kan göra för dem är att ge dem god säkerhet i bilen.

Det finns flera olika bilmärken som har bra bilar för just barnfamiljer, exempelvis Wolkswagen Passat, särskilt med fyrhjulsdrift. Den går fantastiskt fint på vägarna. Den har gott om utrymme för alla de tillbehör som tillkommer när man reser som familj, och den håller hög standard avseende säkerhet. Vill man gå upp någon prisklass har Volvo flera bilar som lämpar sig väl för barnfamiljen. En av de främsta och mest populära modellerna är Volvo XC60 och även XC90. De ger ett än mer stabilt och robust intryck än Passat. I och med att man kommer högre upp i dessa modeller ger det en känsla av än mer ökad komfort. För den långe eller för den som är lite stel i kroppen underlättar dessa modeller i- och urstigning. Den höga modellen gör det även lättare att packa i och packa ur. Baksidan av de större modellerna är att ju större de blir desto mer blir risken att de i vissa sammanhang upplevs klumpiga, som vid stadskörning eller vid körning på riktigt smala vägar.

Om man som familj väljer att ha en mindre bilmodell, säg i stil med Citroen C4 Cactus, är takbox att rekommendera när man ska resa längre sträckor. En takbox ger avsevärt mycket mer plats för packning. I större takboxar får man plats med både barnvagn och en och annan väska.

Framförallt om man har små barn är det också viktigt att ha en smidig barnvagn som är lätt att ta med sig på resan i bilen, samt bra babyskydd eller bilbarnstol. Exempelvis finner man detta hos Big Baby som har en tydlig och välfungerande hemsida där man kan beställa sina produkter. Andra aktörer finns givetvis också som säljer bra produkter. Ett tips är att höra sig för bland vänner och bekanta samt att kolla pricerunner.se.

Att ge sig ut på längre bilresor som barnfamilj kräver en del planering. Det är mycket som ska med och mycket man behöver tänka igenom innan resan. Men resor tillsammans kan också skapa många fina minnen och göra gott för relationerna. Var noggrann med säkerheten och förberedelserna. Passa på att ha kul ihop och njut av gemenskapen. Det är viktigare än att resan blir perfekt. Det är ofta lite bökigt att resa med hela familjen, men det är alltid mödan värt.

Author clara
Published
Categories Rengör din bil
Views 2443


youplay