Att köpa en ny bil är för många en stor investering som kräver en hel del planering och fundering innan man gör sitt val. Valet av bil är nämligen väldigt avgörande för hur nöjd man kommer känna sig med köpet och hur stor användning man kommer att ha för fordonet. Innan du köper en bil är det därför viktigt att du har lite is i magen. Med hjälp av vår checklista är det lättare för dig att välja rätt och dessutom välja en bil som du kommer att ha lång användning för.

1. Ska man välja en ny bil eller en begagnad? Att köpa en bil är inte lika enkelt som att besöka www.cykelboxen.se och köpa en fin ny cykel. Köper du en ny bil behöver du lägga ut mer pengar, men får å andra sidan en garanti på bilen. Köper du begagnat kommer du undan billigare, men köpet är inte lika tryggt.

2. Hur många ska använda sig av bilen? Visst kan det vara lockande att köpa den snygga sportbilen som du så länge tittat på, men hur smidig är den egentligen när du har ett barn och ett till på väg? Fundera på om bilen passar för alla som ska använda sig av den och inte bara om den är fin att titta på.

3. Ska man välja en bil med diesel eller bensin? Vad du väljer beror främst på hur du planerar att använda bilen och var du bor. I en större stad är det bättre med bensin, medan diesel är bättre för långa sträckor. Diesel har dock högre utsläpp av kväveoxider och detta gäller även för de dyrare alternativen.

4. Finansiera din bil! Du behöver fundera på hur du vill finansiera din bil. Det vanligaste är att man tar hjälp av ett privatlån eller ett billån från en bank eller långivare, men naturligtvis är det alltid bäst att försöka spara ihop pengarna själv. På senare tid har även privatleasing blivit ett mycket populärt och uppskattat alternativ. Privatleasing är ett bra alternativ för den som vill ha en ny bil, men som inte vill oroa sig för andrahandsvärdet. Dock är det viktigt att komma ihåg att man vanligtvis har en bindningstid på tre år för privatleasing.

5. Vilket märke ska man välja? Detta är kanske den vanligaste frågan när det kommer till att köpa ny bil, men den är också omöjligt att besvara. Bäst är att välja med både hjärna och hjärta och inte enbart fokusera på designen, utan även titta på teknik och andra funktioner som bilen har. Väljer du ett lite udda märke är det rekommenderat att du först tittar på hur marknaden ser ut i Sverige. Kommer du t.ex. att kunna hitta reservdelar om du skulle behöva?

Author clara
Published
Categories Rengör din bil
Views 2381


youplay