Lite då och då med jämna mellanrum bör du tvätta din bil. Annars har du svårt att se genom rutan och polisen kan komma och påminna dig om att registreringsskylten inte längre syns för all smuts som kommit i vägen. Biltvätten inkluderar både insidan och utsidan på bilen och betyder många olika moment. Det viktiga att tänka på när man ska tvätta sin bil, är att använda medel och verktyg som faktiskt lämpar sig för bilvård. Det är många som lyckats förstöra bilen betydligt mer efter en biltvätt om man jämför med före tvätten. Rätt dukar, rätt medel och korrekta rörelser är a och o inom bilvården.

Såhär gör du

För det första, ställ din bil någonstans där rengöringsmedlen inte tränger in i markerna. Det är dessutom förbjudet så sök upp en biltvätthall eller liknande. Där har du dessutom tillgång till vattenslang och produkter om dina skulle ta slut.

Börja med att spola din bil ordentligt med högtryckstvätt. Den kommer även åt vid skrymslen och hörn där det samlas mycket grus och smuts. Om du rengör bilen på våren efter vinterns väglag, så kan du behöva använda ett avfettningsmedel först. När din bil är noga spolad så är det dags för ett bilschampo. Häll inte för mycket av den varan i vattenhinken, bilen blir inte renare för det. Ta helst och späd ut med mycket vatten – helst två hinkar fulla. Använd en tvättsvamp men se till att allt grus på bilen är borta först. Om gruskorn hamnar i svampen så kan du repa lacken ordentligt.

Att tvätta bilen med schampo är en långdragen process men rätt så kul. Ta gärna hjälp av flera. Då blir det både roligare och går fortare.

Author clara
Published
Categories Rengör din bil
Views 2674


youplay