Ett av de viktigaste momenten under rengöring och bilvård, är poleringen. Polering kan komma i vanligt bilvax om man hellre föredrar att göra det på det sättet. Men vill man göra det både roligare och bekvämare, så kan man köpa en poleringsmaskin till bilen. Dessa finns att köpa lite varstans till relativt bra priser, men det gäller att veta exakt hur man gör för att inte förstöra lacken. Om du har en gammal skrotbil kan du pröva dig fram på den först för att träna upp dig.

Maskera lister och andra ytor med tejp

Innan du sätter igång och polerar bör du först maskera de ytor som maskinen inte bör komma åt såsom lister och annat. Annars kan de få fula fläckar eller skadas.

Smart att ta hjälp av en maskin

Visst kan du lackrengöra för hand men detta är ganska jobbigt och tidskrävande. ta hellre hjälp av en maskin som gör jobbet åt dig. Man skiljer på roterande maskiner och oscillerande samt enkel eller dubbeloscillerande. De flesta föredrar en oscillerande som går i flera rotationsmoment. Den roterar alltså i ett varierande omlopp. Tryck absolut inte för hårt, då kan du skada lacken!

Author clara
Published
Categories Rengör din bil
Views 2826


youplay