När man var liten hade man kanske en fantasi om att bilar kunde styra sig helt av sig själva och att man bara behövde sitta ner i förarsätet och koppla av med en drink. Detta är nu fullt möjligt även om den senaste tiden har blivit en omtalad debatt huruvida detta system är tillräckligt pålitligt när en kvinna nyligen blev påkörd och avled till följd av en självstyrande bil som inte snappat upp hennes existens. Trots detta hävdar biltillverkarna att självstyrande bilar ska vara hela 40 % säkrare och om det stämmer eller inte tåls att diskutera.

Ett känt bilmärke som tillverkar självstyrande bilar är Tesla, med grundaren Elon Musk i täten som är berömd för sina många eskapader. Även Volvo och Ford ligger hack i häl och har givit sig in i leken.

Uber taxitjänst av självkörande bilar

Uber är ett amerikansk taxitjänstföretag som nu har lagt upp hela sin verksamhet av självstyrande bilar. Det är i Pittsburgh i Pennsylvania som detta drog igång 2016 och Volvo har varit med och bidragit med en del av suvarna. Men det var just denna olycka som drabbade kvinnan som gick över gatan i delstaten Arizona.

Author clara
Published
Views 2645


youplay