Man skulle kunna tro att elbilar är ett nytt påfund men så är inte fallet. Elbilar förekom i början av 1900-talet men det var betydligt krångligare att ladda  batterierna och på grund av detta och andra anledningar så gick man över till förbränningsmotorer. Men då det är starkt påvisat att bensin och då främst diesel är riktiga miljöbovar, så har det nu både kommit hybrider som både har elsystem och förbränningsmotor samt helt eldrivna bilar. Dessa har dock varit väldigt dyra men priserna börjar gå ned och allt fler väljer att köpa en elbil, framför allt då staten ger varje elbilsägare en premie som gör det lite billigare. Detta för att helt enkelt se till att värna om miljön och se till att klimatmålen uppfylls.

Kända elbilar

Det börjar komma fler och fler elbilar på marknaden och även om de inte utgör den största delen av försäljningen ännu så börjar bilmärkena så smått utveckla sina egna modeller till viss del. Renault, Tesla och Nissan är bara ett fåtal som utvecklat elbilar och med tiden sänks både batteripriserna och räckvidden blir allt längre.

Hur fungerar en elbil?

En elbil har ett batteri och istället för en förbränningsmotor sitter det en elmotor på plats. Dessutom måste det finns utrymme för kablage och olika komponenter som gör att hela systemet fungerar. Batteriet ska laddas så effektivt som det bara går för att fördela strömmen så att den ska hålla så länge som möjligt. En del elbilar är konverterade standardbilar medans det numera kommer fler renodlade elbilar.

Author clara
Published
Views 2356


youplay