För att titta på de senaste modellerna och den nyaste tekniken, kan det vara bra att besöka en bilmässa någon gång ibland. Både i Sverige och utomlands finns det åtskilliga bilmässor att titta närmare på för att få reda på det senaste inom industrin. Här kan du läsa mer om några intressanta mässor.

Bilmässa Elmia

Bilmässan på Elmia i Jönköping klassas som Skandinaviens största och går under namnet Custom Motor Show med ett annat namn. Detta är meckat för bilälskare där du både kan titta på storslagna motorshower och se de nya bilmodellerna presenteras. Bilmässan hålls under påskhelgen sedan 1976 och är en välbesökt plats som är lika festlig som den är intressant.

Pace Award

Detta är egentligen ingen mässa utan en organisation som ger priser och utmärkelser för bästa innovationer inom bilindustrin och allt däromkring. Detta Pace Award hålls årligen som en galaliknande fest i den gamla amerikanska bilstaden Detroit. Det är Automotive News som samarbetar med firman Ernst & Young och här finns det allra senaste inom nyuppfunnen teknik från alla möjliga företag. Listan på företag som kammat hem priser, visas sedan upp i bil-tidningar och media.

Bilmässan i Frankfurt

Det vore konstigt om inte det stora billandet Tyskland höll i några bilmässor, men det gör de naturligtvis. På bilmässan i Frankfurt är det inte bara snygga bilar som gäller. Här satsar man stenhårt och helhjärtat på ny teknik som besökarna får titta på och röra. Under mässan 2017 hölls det även ett tema som hette ”Future Now”, vilket helt och hållet handlade om futuristiska idéer som flygande bilar, vindrutor med eget liv samt glasinnovationer som skulle kunna öppna upp ett helt panoramafönster medans man kör. Det mesta rörde sig om komfort men det fanns även en stor del om fokuserade på stöldskydd, tålighet som skulle klara av slag och skott samt vyn av en ständigt uppkopplad bil.

Tokyo Motorshow

En av de största bilmässorna i världen som tävlar om besökare från bilmässan i Paris, Detroit Motorshow samt Frankfurts bilsalong, är Tokyo Motorshow där det vimlar av bilentusiaster och bilutställare med den senaste tekniken. Här skiljer det sig dock åt en aning eftersom denna bilmässa främst fokuserar på konceptbilar istället för nyproduktion. Det är alltså en mycket futuristisk mässa som kan vara väldigt kul att gå på. Det är inte bara bilar som pryder hallarna utan även motorcyklar och andra fordon – allt i konceptens former.

Author clara
Published
Views 2665


youplay