Vaxningen är det där som ger din bil den matta känslan av en fin och välvårdad lack. Har du dessutom polerat den innan så brukar resultatet bli ännu bättre. Vaxning är det sista steget i rengöringsprocessen av en bil och är en ganska enkel uppgift om man jämför med de andra.

Bilvaxet köps på en bilhandlarbutik eller på varuhus som säljer byggvaror och saker till bilar och andra fordon. Leta också upp en trasa, gärna av frotté eller en skumgummikudde för att applicera vaxet.

På senare tid har det gjorts rapporter om att bilvax kan skada hjärnan genom att det, enligt Kemikalieinspektionen finns farliga partiklar i det. Så vaxa med måtta!

Lägg inte på vaxet förrän bilen är helt torr efter tvätten och torkad i alla hörn och kanter med mikrofiberduk. Sprid ut vaxet jämnt över lacken och sätt igång med roterande rörelser tills bilen skiner och ingen repa syns.

Slutligen tar man bort överflödigt vax med ytterligare en ren mikro-duk när hela bilen är vaxad. Även om man gör ett bra jobb och sprider ut vaxet så blir det alltid mer eller mindre på vissa ställen och detta åtgärdar man alltså i slutändan. Undvik också vax på plastytor. Har det råkat hitta sig dit så kan man ta en mjuk borste för att få bort det.

Author clara
Published
Categories Rengör din bil
Views 2581


youplay