Inom bilvård finns det en rad olika rengöringsmedel och tillbehör så att man lätt ska kunna få sin bil som ny igen. Smaken är olika vad man föredrar men här kommer i alla fall några tips på bra produkter att köpa. Tänk på att köpa produkter för bilar och ta inte rengöringsmedel som är avsedda för hemmet. Dessa förstör lacken och ger fläckar. Investera också i ett bra bilschampo.

Till lädret

Mirakelsvamp och mikrofiberduk för att gnugga rent utan rispor. Dessa lämpar sig bra både om du ska lägga på färg eller om du bara ska spraya på interiörrengöringsmedel för att gnugga rent. Även en nagelborste kan vara bra för att ta bort överflödig smuts från sätet.

Till vaxning

Under vaxningen behövs det en vaxduk som inte avger några som helst repor i lacken. Vaxning är det sista du gör när du rengör en bil så det gäller att göra det rätt. Skumgummikudde eller frottéhanddukar är bra först sprida ut bilvaxet.

Polering

Polering görs med en maskin och en poleringsmaskin rekommenderas verkligen till alla bilägare. Det blir ett finare resultat och går betydligt snabbare. Idag finns det lackpoleringsmaskiner till lågt pris så det är bra att investera i en sådan.

Author clara
Published
Categories Rengör din bil
Views 2343


youplay