Detta snabba och lyxiga bilmärke är mångas dröm. Det är också ett märke som en del bilsamlare har i sina kollektioner hemma i garagen och detta är inte konstigt med tanke på utseende och snabbhet.

Bilmärket uppkom 1928 och grundaren bakom det heter Enzo Ferrari. Som ni säkert hör är denne herre italienare och det märks på bilarna som är kända för sin eleganta men sportiga design och stil. Ferrari ingick under lång tid i Fiats koncern men är sedan 2016 börsnoterat och därmed också ett eget bolag.

Man började bygga Ferrari enbart med tanke på racingen. Det var nämligen samme grundare som börjat tillverka bilarna som också var med och byggde upp Scuderia-Ferraristallet för racing. Då tävlade man först med vagnar från Alfa Romeo. Men på 40-talet började man tillverka sportbilar för att klara av finansieringen av stallet och resten runt omkring. Som bekant är Formel 1 den dyraste motorsporten som finns och det gäller att ha klirr i kassan för att fortsätta att kunna vara med.

Den riktiga ursprungs-Ferrarin är röd i en färg som man kallar rosso corsa som på svenska betyder tävlingsrött. Denna färg har blivit symbol för Ferrarin, även om bilarna nu går att få i andra färger också.

Author clara
Published
Views 2529


youplay